Home.
Winteractiviteiten.
Molentocht.
Bestellen kaarten
IJssituatie.
Zomeractiviteiten.
Foto's.
Contact
Gastenboek
Giessen-Oudekerk.


De ijsbaan van Sint Moritz aan de Binnendamseweg is Gesloten!

 

Update vrijdag 12 februari 2021: Het ijs in De Giessen is onvoldoende om de ijsbaan van Sint Moritz te openen. Er zit tussen de 5 en 6 cm ijs in, terwijl de kanten waar de zon op komt los komen en er water op komt door de druk van de schaatsers. Vanuit veiligheidsoogpunt moet er minimaal 9 cm ijs zijn om te mogen openen op open water! Daarom zijn er helaas geen activiteiten mogelijk vanuit Sint Moritz. We ontraden daarom te schaatsen op De Giessen omdat het niet veilig is! 

 

Actuele situatie(Update: 10 februari 2021):

De ijsvloer  ligt er geweldig bij, maar vooralsnog is de dikte van het ijs nog niet wat minimaal vereist is om de ijsbaan te openen. Hier hebben we nog wel een aantal flinke nachten vorst voor nodig. Met het weerbericht in de hand en de huidige dikte van het ijs ligt het vooralsnog niet in de lijn der verwachting dat de ijsbaan van het weekend open kan. Dit zullen we dagelijks moeten bekijken, met de aangroei van het ijs. Voorlopig geeft het weerbericht aan dat er nog een aantal nachten flinke vorst is en het overdag nog onder het vriespunt blijft, maar is dat genoeg? Na het komende weekend zal, zoals het er nu naar uit ziet, de dooi helaas inzetten. We blijven als bestuur hoopvol om in deze tijden toch nog iets te kunnen doen als de dikte van de ijsvloer het toelaat.

Mochten er verder ontwikkelingen zijn, dan laten we u dat weten via facebook en de website (www.ijsclub-sintmoritz.nl).

 

Mocht u het ijs al op willen gaan, wees voorzichtig, het is op de Giessen nu nog niet betrouwbaar. Hou rekening met elkaar en hou de Corona-regels in acht en vooral blijf gezond!