Botenhelling.
Gondelvaart.

De Gondelvaart in Giessen-Oudekerk kent een ruime historie. Vroeger werd het licht en waterspektakel op het sprookjesachtige veenriviertje De Giessen ieder jaar gehouden. Tegenwoordig wordt het door Oranjevereniging Giessen-Oudekerk om de 2 jaar georganiseerd. Fraai verlichte schepen en gigantische bouwwerken op zolderbakken trekken aan het duizenden koppige publiek voorbij tussen Giessen-Oudekerk, Hardinxveld-Giessendam en Giessenburg.

IJsclub Sint Moritz is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de Gondelvaart. Als enige sportclub van Giessen-Oudekerk weet de ijsclub iedere editie weer voor een fraaie boot te zorgen en valt men regelmatig in de prijzen of eervolle vermeldingen. Hieronder een collectie uit de Gondelvaarthistorie van IJsclub Sint Moritz.

2018: Wintersport in Sankt Moritz.

Foto's van Arie van Noordenne (www.giessenburg.nl)

2016: Tikker / Arreslee.

2014: Sttt.............Koning Winter slaapt !

2012: Ik hou van Holland.

2010: Hooibouw in vroeger tijd.

2008: Palingrokerij (Eervolle Vermelding).

2006: Raddraaier Bloemenboot /

2004: De IJskoningin.

2002: Bij hoge temperaturen is geen ijsclub te besturen.

2000: Zwitsers berglandschap.

1998: Brug bij Barthlehiem tijdens de 11-Stedentocht.

1996: Lapland.

1988: Bloemenboot.

1986: Oud-Hollands wintertafereel.

1980: ..............................................