Botenhelling.
Gondelvaart.

IJsclub Sint Moritz beschikt over een helling om met een trailler een boot in en uit het water te halen. Deze helling bevindt zich op het ijsclubterrein aan de Binnendamseweg 77a te Giessen-Oudekerk. Deze helling is tegen een kleine vergoeding voor een ieder te gebruiken.

Te water laten is € 5,00, dan mag men ook gratis eruit.

I.v.m. de Coronacrisis zal vooral op de zaterdagen het hek van het ijsclubterrein open zijn om de boten in- en uit het water te halen. Om de betaling te voldoen bij het te water laten hangt er aan het ijsclubgebouw een bus waarin de € 5,= kan worden gedaan. Als bestuur gaan we er van uit dat iedereen er naar eer en geweten mee om gaat. Met de opbrengst van het hellinggeld wordt o.a. het clubgebouw en de botenhelling onderhouden.

Parkeer uw auto met botentrailer NIET op het ijsclubterrein!!! Parkeer uw auto en botentrailer in de berm van de nabijgelegen Molenweg. Laat uw boot ook niet enige tijd voor de botenhelling liggen wanneer u 'even' weg bent.

Verdere informatie is in te winnen bij 1 van de bestuursleden. Commissaris Annewieke Post is eerste aansprrekpunt namaens het bestuur: A. Post (Annewiek), Binnendamseweg 81, Giessen-Oudekerk. Tel.: 06 - 46691266.

Om de zondagrust te waarborgen is op zondag de helling gesloten!!!

Vanaf het ijsclubterrein is het mooi varen over de Giessen naar Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Hoornaar en Noordeloos. Verder kan men via diverse vlieten en boezems varen naar Goudriaan, Ottoland, Groot-Ammers en Kinderdijk. Let op! De brug in Ottoland heeft een lage doorgang en beperkte bedieningstijden (Zie voor de bedientijden van de brug op de website van Waterschap Rivierenland).

St.Moritz

* Midden onderaan de kaart bij 'Giessendam' bevindt zich de botenhelling van IJsclub Sint Moritz.

Om op het water van de Nederwaard te kunnen varen moet men schutten bij de sluis nabij Alblasserdam. (Zie voor de bedientijden van de sluis op de website van Waterschap Rivierenland)